Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 166 - проблем заключване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа Ромео 166 - проблем заключване

Здравейте алфисти!Имам проблем който не мога да разреша.Не мога да си заключа колата-при натискане на черното копче за централното трите врати без шофиорската се опитват да се заключат но веднага след това се отключват. Шофиорската врата изобшо не реагира.когато се опитма да я заключа с ключа....не мога д аго завъртя за да се смъкне пинчето надолу.Помогнете от какво е това?

Ключар! Или "разглоби си сам"! И после пак на ключар ако ти е прецакана и машинката има по 15-20лв китайски.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от lubo_65 Покажи съобщение
      Здравейте алфисти!Имам проблем който не мога да разреша.Не мога да си заключа колата-при натискане на черното копче за централното трите врати без шофиорската се опитват да се заключат но веднага след това се отключват. Шофиорската врата изобшо не реагира.когато се опитма да я заключа с ключа....не мога д аго завъртя за да се смъкне пинчето надолу.Помогнете от какво е това?

Чети тук

http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=23393

Иначе за София препоръчвам Вантотрейд
      Volvo XC90 D5 '06
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
        Ключар! Или "разглоби си сам"! И после пак на ключар ако ти е прецакана и машинката има по 15-20лв китайски.
        але пич тея китайските каде ги има, че другите са на някви извънземни цени
        landikar
        Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

Машинките на 166 са капсуловани и са комплект с бравите. Освен това се прецакват не машинките, а крайните микропревключватели, които дават сигнали кога вратата е отключена или заключена. Така че даже и да разкапсуловаш бравата, с тая машинка не постигаш нищо.

Чисто нова оригинална цяла брава комплект с жилата и кво ли не струва около 120 лева в ТНкар на Оборище. Има и гаранция.
          Volvo XC90 D5 '06
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
            Машинките на 166 са капсуловани и са комплект с бравите. Освен това се прецакват не машинките, а крайните микропревключватели, които дават сигнали кога вратата е отключена или заключена. Така че даже и да разкапсуловаш бравата, с тая машинка не постигаш нищо.

Чисто нова оригинална цяла брава комплект с жилата и кво ли не струва около 120 лева в ТНкар на Оборище. Има и гаранция.
            Е аз случайно имам оправена врата с машинка чайна за 15лв, не си чеша пръстите тука с предположения Тия машинки са от разни китайски комплекти за централно . .
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Купи си нова и си карай спокоино
              Аз го имаь проблема и трябва да ти кажа че всики ме посъветваха да взема нова ( за което съм благодарен )
              Сега си свиркам
              Аз дадох 170,но тука в Пловдив че не ми се идваше до София ( ЗАСЛУЖАВА СИ )
              Отчети факта, че ако блокира в заключено положение с монтираните кори и т.н. ще е неприятно свалянето на същите при затворена врата
              Alfa 166 2,4 jtd
              Alfa 33 1,7-беше на жената
              Toyota Passeo-новата на жената
              Всички четем упътването когато няма смисъл

Comment

Така на мойто приятелче му се скапа май машинката или бравата знам ли ! Като на колегата не иска да се натисни и ръчно дори лостчето за да се заключи предна дясна врата следствие на което всики врати седят отключени ! Кажете къде да я водиме колицата и от къде могат да се намерят евтините машинки в София ! Колата е 166 фейслифт , ако е от значение !
                Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Никой ли не знае ? Айде колеги , че утре е работен ден и трябва да свършим тая работа

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение

+1 !

Колкото и да е странно моята имаше същия проблем със заключването на пасажерската врата - хубаво де, ама се оправи сама сега чакам есента и ако пак се появи проблема си взимам чисто нова и ми дреме на шапката
                    Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от leketo84 Покажи съобщение
                      Никой ли не знае ? Айде колеги , че утре е работен ден и трябва да свършим тая работа
                      Доколкото разбирам само предполагате, че проблемът е в машинката. Моят съвет е да разглобите вратата и да установите точно къде е проблемът. Ако наистина се окаже машинката и искате да приспособите неоригинална, то следва поне да се изясни принципно машинката от какъв тип е. Обикновено биват или с 2 или с 5 кабела.
                      Китайски такива има на цена под 10 лв.
                      Примерно такава

Аз бих потърсил втора употреба но оригинална, ако не ми се дават пари за нова.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Хъм току що разбрах , че било изгоряло някакво моторче в бравата ! Какви са ни вариантите сега ?

П.С. Дали стават примерно бравите от задните врати , защото май такива мога да намеря или да се намери моторче да се подмени ?
                        Last edited by leketo84; d.m.y г., 18:43.

Comment

Проблема е решен ! 50 кинта от Италиянеца поздрави !!!

Comment

Проблема е възобновен и то точно заради тази втората ръка ! Та сега след хапването на дървото , нова за 110лв. и пей сърце

Comment

Голям малшанс!
                              Да не би да има някаква причина за да гори моторчето? Нещо да задържа механично?
                              Ако има нещо такова и ново да вземеш пак ще си изгори.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X